Vad kan vi hjälpa dig med?

Så funkar det

Att hyra är enkelt, tryggt och smart men för många är det något nytt. Inte konstigt att det uppstår frågor. Så här går det till när du hyr produkter av oss på Meknomen. 

  1. Välj ut produkten som du ska hyra.  Under fliken "produkter för uthyrning" hittar du de produkter som du kan hyra av oss på Mekonomen. På denna sida kan du även välja att filtrera på butik samt produktkategori. Inom vissa produkttyper som t ex. takboxar erbjuder vi flera olika typer beroende på vad du har för behov. Läs mer om respektive produkts specfikation genom att klicka på den enskilda produkten. 
  2. Välj tidsperiod och butik för utlämning och återlämning. På produktsidan kan du välja tidsperiod för när du vill hyra produkten. Du väljer både datum och tidpunkt för bokningen. Om ett datum inte är tillgängligt så beror det på att produkten inte finns tillgänglig för uthyrning på det datumet. När du anget tidsperiod så väljer du butik för utlämning och återlämning. 
  3. Gå vidare för beställning. När du valt tid och plats så kommer du vidare genom att klicka på "Gå vidare och bekräfta". Då kommer du komma till en sammanställning av din pågende bokning.
  4. Ange dina uppgifter och bekräfta beställning. När du klickar på gå vidare så dyker fält upp där du kan ange din kundinformation, som t ex. namn, telefonnummer, e-mail och adress. Sedan kommer du vidare genom att bekräfta beställning. När du har bekräftat beställning så kommer du en bekräftelse av din bokning via e-mail.
  5. Upphämtning av produkter. Vi kommer skicka dig ett SMS när det närmar sig upphämtning. När din hyrperiod börjar så besöker du den butik du valt för utlämning/återlämning. Gå till kassan och meddela din bokningsreferens så hjälper våra medarbeterare dig med bokningen. Du betalar för bokningen i kassan i butiken. Vid behov så hjälper vid dig att montera din cykelhållare eller takbox på ditt fordon. Observera att t ex. takräcken inte ingår eller finns tillgängligt för uthyrning. Dvs. om du hyr en takbox så se till att ha monterat det på bilen när du kommer för att hämta ut takboxen.
  6. Återlämning. Kom in till samma butik som du hämtade utrustningen. Vid återlämningen så kontrollerar vi tillsammans produktens skick samt att den inte är onormalt nedsmutsad. Självklart hjälper vi att montera bort t ex. cykelhållare eller takbox från ditt fordon.

Tveka inte på att kontakta oss på 0771-72 00 00 alternativt e-handel@mekonomen.se om du har några frågor eller funderingar.